Waar staan wij voor?

Workmate Company is opgericht om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen richting opleiding, participatie en/of werk, ongeacht de mate van de beperking of de wijze van financiering. Wij onderscheiden ons doordat we een no-nonsensebeleid hebben: het gezamenlijk zorgen voor een goed resultaat heeft de hoogste prioriteit. Wij zijn ontwikkelingsgericht en we hebben onze peilen gericht op het vergroten van de eigen regie en zelfredzaamheid van de deelnemer. Wij zetten hiervoor commerciële bedrijven in, waardoor de afstand tot de arbeidsmarkt tot een minimum wordt gebracht. Onze cliënten zien hun dagbesteding als werk: ze maken mooie en kwalitatieve producten waar vraag naar is. Op deze manier draaien ze volop mee in de maatschappij.

Waar kunnen wij bij helpen?

Wij bieden zorg aan vier doelgroepen: jongeren van 12 tot 18 jaar die problemen ondervinden binnen het onderwijs en/of in de thuissituatie; jongeren met een taakstraf die vanuit de reclassering worden aangemeld; jongeren en jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar die uitvallen tijdens de reguliere schoolloopbaan, maar ook geen baan hebben kunnen vinden en/of problemen ondervinden in de thuissituatie; volwassenen van 18 tot 99 jaar die belemmeringen ondervinden bij het participeren in de maatschappij. Bij de laatste doelgroep zijn we in het bijzonder gespecialiseerd in NAH en autisme. 

Wat hebben wij te bieden?

Wij bieden allerlei vormen van zorg: ambulante zorg, beschermd wonen, leerwerktrajecten en arbeidsmatige dagbesteding. Vaak is er een combinatie gemaakt van de verschillende vormen zorg, zodat de deelnemer volledig in beeld is. Dit vergroot de kansen op succes. De leerwerktrajecten die wij bieden zijn heel divers, omdat wij samenwerken met veel scholen, zorgaanbieders en ondernemingen. Ook voor de deelnemers voor dagbesteding is er ruime keuze: we hebben een metaal-, hout- en keramiekwerkplaats en daarnaast ook werkruimtes voor montage-, inpak- en vouwwerk. Dit is natuurlijk een zeer beknopt samenvatting. Vanaf deze pagina kunt u boven- en onderin doorlinken naar de verschillende kopjes. Voor meer informatie kunt u met ons bellen, een mail sturen of gewoon even binnenlopen!


Ervaringsverhaal van Bas

(foto rechts)

Sinds juli 2014 loop ik bij Workmate Company. In die tijd is er veel gebeurd, zowel op persoonlijk vlak als school-/werkvlak. Via Jan Hulshof – directeur van een andere zorgorganisatie – ben ik doorverwezen naar Workmate Company, omdat ze daar een goed leerwerktraject voor mij zouden hebben. Ik heb een half jaar thuis gezeten en ik wilde graag aan het werk. Ik heb de school praktijkonderwijs in Neede afgemaakt, maar meer had ik niet. In die tijd zat ik behoorlijk in de problemen. De eerste 10 maanden heb ik bij Workmate een leerwerktraject aangeboden gekregen. Daarna hebben ze ook mijn woonsituatie verbeterd, waardoor ik ook op privévlak beter ging functioneren. Door de combinatie van een leerwerktraject met ambulante begeleiding heb ik inmiddels mijn leven weer goed op de rails. Sterker nog: ik heb al veel doelen behaald. Door de ambulante begeleiding heb ik geleerd om voor mezelf te zorgen: koken, regelmatig boodschappen doen, afspraken nakomen, maar ook hoe ik een gesprek moet aangaan in conflictsituaties. Eerder zou ik snel ontploffen en dan ben ik niet meer voor rede vatbaar. Nu weet ik wat ik moet doen en kan ik zo’n escalatie voorkomen. Het lukt me steeds beter om ook niet weg te lopen bij een moeilijk gesprek. Op privévlak heeft Workmate mij ook in contact gebracht met de hondensport, die altijd al een grote passie van mij is. Nu ben ik officieel een clubpakwerker en dat doe ik twee avonden in de week. Op werkvlak heb ik ontzettend veel geleerd, waardoor ik per 1 januari 2017 een contract heb gekregen bij een extern bedrijf voor 30,5 uur. Door Workmate heb ik nu een diploma mbo-niveau 1 op zak en sinds 1 april 2017 woon ik weer volledig op mezelf. Daarnaast heb ik mijn rijbewijs behaald, VCA, BHV en het heftruckcertificaat. Ik heb destijds voor Workmate gekozen omdat je veel afwisseling krijgt in het werk, zodat je niet constant hetzelfde hoeft te doen. Ik ben veel onder de mensen en heb bij Workmate veel contact met veel verschillende soorten mensen. Ik krijg ook stap voor stap meer verantwoordelijkheden en dat vind ik prettig. Ze begrijpen je in een hele hoop dingen en komen je in veel tegemoet. Daardoor heb ik het gevoel dat ik veel kansen en ruimte krijg om mezelf te kunnen bewijzen en toch ook mezelf te kunnen zijn.