LOCATIES


 

Om de cliënten van Workmate Company zo dicht mogelijk bij de arbeidsmarkt te zetten, zijn er meerdere bedrijven ingezet die een platform bieden aan de producten die gemaakt worden door de cliënten. Peters Constructie en Design beslaat de afdeling metaal, WoodMate doet dat voor de afdeling hout en DecoMate voor de afdeling keramiek. De jongste onderneming die aan het lijstje is toegevoegd is Achterhoeks warenhuis. Deze webshop biedt alle producten online aan van onder andere de drie andere bedrijven. Maar Achterhoeks warenhuis verschaft ook voorbereidend werk als verpakken, vouwen en administratie.


Locatie Lichtenvoorde

Dit is onze hoofdlocatie. Hier heeft het managementteam zijn kantoor en hier komen alle bedrijven en dus ook alle werkplaatsen samen in één ruim opgezette locatie, onderverdeeld in verschillende hallen. Daarnaast hebben we een receptie, winkeltje, meerdere kantines en een rustruimte.

De bedrijven met de bijbehorende werkplaatsen:

Peters Constructie en Design: metaalwerkplaats en motorvoertuigen- en installatietechniek.

Woodmate: houtwerkplaats en schilderwerkzaamheden.

Decomate: werkplaats voor keramiek: producten van aardewerk en gegoten porselein.

Achterhoeks warenhuis (webshop): verkoop producten, administratie, verpak- en vouwwerk en verzending

Doetinchem
Onze locatie in Doetinchem aan de Transportweg is onze nieuwste locatie. Hier hebben wij twee werkplaatsen: hout (grote producten) en metaal (constructie). Deze locatie hebben wij erbij gecreëerd omdat er steeds meer vraag is vanuit deze kant van de Achterhoek naar dagbesteding en leerwerktrajecten in de vorm zoals wij die aanbieden.
De bedrijven met de bijbehorende werkplaatsen:

Peters Constructie en Design: metaalwerkplaats en motorvoertuigentechniek.

Woodmate: houtwerkplaats en schilderwerkzaamheden.

Harreveld
In Harreveld aan de Lindeboomweg hebben we een ruimte van 20.000 m2 omgedoopt tot een werklocatie van Workmate Company, zodat we de cliënten afwisseling kunnen bieden in het werk. Deze woonboerderij kan nog weer zoveel meer bieden: het onderhouden van de tuinen, het precieze metselwerk van muren, het schuren en lakken van kozijnen, maar ook het verzorgen van honden en paarden. Basistechnieken als lassen, slijpen, boren en solderen worden hier tevens getraind. De cliënten leren hier ook welk soort gereedschap bij welk soort materiaal gebruikt moet worden en welke voorbereidingen er voor welke klus gedaan moeten worden. Eind 2016 is één huisnummer verder een nieuwe locatie aangekocht: een ruime werkplaats met kapschuur en een werktuin van zo’n 2500m2, Nummer 30 genaamd. Na een radicale verbouwing is dit dé plek om ‘groene vingers’ te krijgen. Activiteiten als groentetuinen verbouwen, kleine dieren verzorgen, hout zagen/kloven en tuin- en erfonderhoud kunnen hier worden geleerd. 

Winterswijk - Van Streek
Onze nieuwste samenwerking op het gebied van dagbesteding en leerwerktrajecten is met Van Streek, een horecaonderneming met een frisse visie op de toekomst van de Notaristuin in het hartje van Winterswijk. Van Streek is een combinatie van winkel en horeca, opgezet door Jeroen Schreurs en Sabine Rensen. Zij geven hier aan een grote, diverse groep koks de mogelijkheid om hun gerechten te presenteren. In de winkel zijn veel originele producten te koop van allerlei leveranciers. Deze mooie combinatie van horeca en detailhandel is een tak die Workmate al voor langere tijd wilde aangaan. De cliënten van Workmate krijgen hier een uitdagende dagbesteding en/of leerzaam leerwerktraject aangeboden. De werkzaamheden die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld het meedraaien in het horecagedeelte, het helpen met de verkoop van de detailhandel en specifieker het graveren van houtproducten. Workmate is binnen haar dagbesteding altijd bezig met diverse, uiteenlopende creatieve werkzaamheden en deze zullen zeker ten goede komen voor Van Streek. Van Streek zit in het centrum van Winterswijk, achter de Hema. Neem er gerust eens een kijkje en als je er dan toch bent, probeer dan eens de heerlijke huisgemaakte high tea!

Vragender
In vragender - grenzend aan Lichtenvoorde - hebben wij twee zeer ruime woningen waar wij beschermd wonen bieden. Deze huizen staan naast elkaar en bieden in totaal ruimte aan 9 cliënten. De cliënten hebben allemaal hun eigen (slaap)kamer en ze delen een keuken, badkamer en woonkamer. Iedere door de weekse dag is er in de ochtend en aan het begin van de avond een begeleider die daar een dienst draait. Tijdens deze dienst wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten. Tevens heeft de dienstdoende begeleider contact met alle cliënten zodat deze weet wat er op de planning staat van de dag of hoe de dag is verlopen. Deze cliënten hebben een telefoonnummer dat ze altijd kunnen bellen, zodat er 24/7 een begeleider bereikbaar is. Voor meer informatie over beschermd wonen, gebruik de knop hierboven in de navigatiebalk

Extern

Omdat we bij iedere cliënt inzetten op perspectief, zijn we veel samenwerkingsverbanden aangegaan met kleine en grote bedrijven in de Achterhoek. Cliënten die via ons een opleiding MBO-niveau 1 of 2 zijn gaan volgen, moeten worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt en daarom plaatsen wij ze ook in een bedrijf dat volop meedraait in de maatschappij. Denk hierbij aan constructiebedrijven, metaalbedrijven, meubelmakers, houtbewerkingsbedrijven, schildersbedrijven, tegelzetters, maar ook horecabedrijven. Wij hebben veel samenwerkingsverbanden gerealiseerd waardoor we de cliënten veel keuze kunnen bieden. Indien wij een verzoek krijgen dat niet past binnen ons aanbod, gaan wij op zoek naar een dergelijk bedrijf zodat we alsnog een werkplek op maat kunnen bieden.