Wat zoek je?

Ben je op zoek naar professionele (ambulante) begeleiding, een goed leerwerktraject, een diploma waarmee je verder kunt of een uitdagende dagbesteding? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Met ons team van 20 professionals verlenen wij zorg op maat. Wij zijn gespecialiseerd in veel doelgroepen, van jong tot oud. Onze begeleiders zijn vakkundig sterk en hebben veel affiniteit met de zorg. In de Achterhoek hebben we meerdere locaties en we bieden veel afwisseling in leren en werken.

Wat bieden wij?

Wanneer je op zoek bent naar begeleiding, kan dat zijn omdat je moeite hebt met je financiële administratie of het doen van je wekelijkse boodschappen. Hiervoor zetten wij ambulante hulp in. Wanneer je een diploma wil halen, wordt door middel van een leerwerktraject een route samen met jou uitgestippeld hoe jij je toekomst gaat vormgeven waarin leren en werken samenkomt. Dit kan zijn het behalen van een diploma, zodat je aan de slag kunt. Wanneer je interesse hebt in een dagbesteding, bieden wij ruime keuze: je kan bij ons leren lassen en hout bewerken, maar je kan ook creatief zijn in de keramiekwerkplaats. Samen zorgen we ervoor dat jij een plek vindt binnen onze mogelijkheden. En als die plek er niet is, dan doen we onze uiterste best om deze plek te creëren. Voor meer informatie over de mogelijkheden zie 'locaties' rechtsbovenin.

Waarom Workmate Company?

Workmate company vindt het heel belangrijk dat je onderdeel uitmaakt van de maatschappij. Dat kan alleen als je ook echt de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. Workmate bespreekt altijd uitvoerig met jou wat je wensen zijn en zet op basis daarvan een plan uit. Dit plan is altijd persoonlijk, doelgericht en realistisch. We willen dat hetgeen waarmee je bezig gaat nuttig is en dat jouw plan je ook echt iets gaat opleveren. Persoonlijke ontwikkeling, een goede werksfeer en gezamenlijk zorgen voor een goed resultaat vinden wij erg belangrijk. Hebben wij je interesse gewekt? Klik dan hierboven of -onder verder voor meer informatie. Je kan ons natuurlijk ook altijd bellen, mailen of bezoeken (zie ‘Contact’).


Ervaringsverhaal van Bas                                    

(foto rechts)

Sinds juli 2014 loop ik bij Workmate Company. In die tijd is er veel gebeurd, zowel op persoonlijk vlak als school-/werkvlak. Via Jan Hulshof – directeur van een andere zorgorganisatie – ben ik doorverwezen naar Workmate Company, omdat ze daar een goed leerwerktraject voor mij zouden hebben. Ik heb een half jaar thuis gezeten en ik wilde graag aan het werk. Ik heb de school praktijkonderwijs in Neede afgemaakt, maar meer had ik niet. In die tijd zat ik behoorlijk in de problemen. De eerste 10 maanden heb ik bij Workmate een leerwerktraject aangeboden gekregen. Daarna hebben ze ook mijn woonsituatie verbeterd, waardoor ik ook op privévlak beter ging functioneren. Door de combinatie van een leerwerktraject met ambulante begeleiding heb ik inmiddels mijn leven weer goed op de rails. Sterker nog: ik heb al veel doelen behaald. Door de ambulante begeleiding heb ik geleerd om voor mezelf te zorgen: koken, regelmatig boodschappen doen, afspraken nakomen, maar ook hoe ik een gesprek moet aangaan in conflictsituaties. Eerder zou ik snel ontploffen en dan ben ik niet meer voor rede vatbaar. Nu weet ik wat ik moet doen en kan ik zo’n escalatie voorkomen. Het lukt me steeds beter om ook niet weg te lopen bij een moeilijk gesprek. Op privévlak heeft Workmate mij ook in contact gebracht met de hondensport, die altijd al een grote passie van mij is. Nu ben ik officieel een clubpakwerker en dat doe ik twee avonden in de week. Op werkvlak heb ik ontzettend veel geleerd, waardoor ik per 1 januari 2017 een contract heb gekregen bij een extern bedrijf voor 30,5 uur. Door Workmate heb ik nu een diploma mbo-niveau 1 op zak en sinds 1 april 2017 woon ik weer volledig op mezelf. Daarnaast heb ik mijn rijbewijs behaald, VCA, BHV en het heftruckcertificaat. Ik heb destijds voor Workmate gekozen omdat je veel afwisseling krijgt in het werk, zodat je niet constant hetzelfde hoeft te doen. Ik ben veel onder de mensen en heb bij Workmate veel contact met veel verschillende soorten mensen. Ik krijg ook stap voor stap meer verantwoordelijkheden en dat vind ik prettig. Ze begrijpen je in een hele hoop dingen en komen je in veel tegemoet. Daardoor heb ik het gevoel dat ik veel kansen en ruimte krijg om mezelf te kunnen bewijzen en toch ook mezelf te kunnen zijn.