Lichtenvoorde
Doetinchem
Harreveld
Winterswijk
​​​​​​​Vragender

VACATURES


- Wij hebben momenteel één vacature. - 


Trajectbegeleider Jeugd (SKJ-registratie) / Trajectbegeleider
(of een combinatie van beide functies)
20-32 u per week


Voor ons ambulante team zijn we voor 20u tot 32u op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige trajectbegeleider die zowel in de thuissituatie als in werksituaties kan begeleiden. De doelgroep bestaat uit cliënten van 14 tot 18 jaar en 18 jaar en ouder met ondersteuningsvragen die voortkomen uit een licht verstandelijke beperking, autisme, gedragsproblematiek, psychiatrisch ziektebeeld of een niet-aangeboren hersenletsel. Het is ook mogelijk je alleen op jeugd te richten of alleen op volwassenen.

Inleiding functie
Als trajectbegeleider werk je samen met het netwerk rondom de cliënt en waar nodig stem je met onderwijs, gemeenten en/of arbeidsmarkt af. De cliënt heeft altijd zeggenschap en regie over de aanpak waarbij de trajectbegeleider oplossingsgericht ondersteunt om doelen te behalen.  Soms biedt je voor korte tijd hulp, andere hulp is langdurig. Dit is afhankelijk van de vraag en behoefte van de cliënt. Daarnaast kun je in gezinssituaties praktische ondersteuning bieden aan ouders en jongeren op meerdere leefgebieden. Wij willen ons team versterken met een of twee collega’s per 1 december 2018 voor een bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.

Over Workmate Company
Workmate Company is in 2014 opgericht door twee maatschappelijk betrokken ondernemers om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen richting opleiding, participatie en/of werk, ongeacht de mate van de beperking of de wijze van financiering. Dit doen we met grote professionaliteit en kennis op het gebied van de handicap en vanuit een maatschappelijke visie: werk, onderwijs en participatie leiden tot meer eigenwaarde en zelfvertrouwen. We hebben verschillende werkplaatsen in Lichtenvoorde, Doetinchem en Harreveld en zijn werkzaam in de 8 Achterhoekse gemeentes (Aalten, Berkelland, Bronkhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Montferland en Winterswijk) vanuit de jeugdwet, WMO en beschut wonen.

Beknopt functieprofiel
De trajectbegeleider begeleidt alle zaken en problemen waarmee de cliënten te maken hebben; op sociaal, maatschappelijk of financieel gebied maar ook op het terrein van huisvesting of onderwijs. Naast de begeleiding van de cliënten zelf is de trajectbegeleider ook het aanspreekpunt voor de werkleermeester van onze dagbesteding, de school en andere instellingen. De trajectbegeleider vormt daarmee de spil van het traject. Als trajectbegeleider binnen de Jeugdwet begeleid je de jongere (vanaf ongeveer 14 jaar) binnen het gezin bij alle voorkomende problemen op een praktische wijze en je biedt daarmee oplossingen die leiden tot meer zelfredzaamheid in alle opzichten.

Wij zoeken iemand die:

 • ondernemend is qua handelen en instelling;
 • ruime ervaring heeft in het omgaan met (oudere) probleemjongeren;
 • ervaring heeft met gezinsbegeleiding;
 • affiniteit (en/of enige) ervaring heeft met de terreinen arbeidsmarkt en onderwijs;
 • ervaring heeft in het opstellen van een hulpverleningsplan en het evalueren hiervan;
 • projectmatig kan werken en stressbestendig is;
 • kan werken zonder vaste kaders;
 • een humorvolle en positieve (levens)instelling heeft;
 • zelfstandig wil en kan functioneren;
 • in het bezit is van een diploma mbo-niveau 4 of hbo richting de zorg;
 • in bezit is van een rijbewijs B;
 • in de mogelijkheid is om met enige regelmaat de telefonische bereikbaarheidsdienst te draaien.


Wij bieden:

 • een jong ondernemersteam met een duidelijk missie en visie;
 • ruime werkkaders die gericht zijn op ontwikkeling van de cliënt met doorstroom naar zelfstandigheid in de maatschappij;
 • afwisseling door diversiteit cliënten en hun persoonlijke hulpvragen;
 • een open en flexibel werkklimaat;
 • een salaris en voorwaarden volgens het cao;
 • ruimte voor ideeën, ontwerp en ontwikkeling.Solliciteren
Heb je interesse, dan kun jij je sollicitatie bij voorkeur via e-mail voor 18 november 2018, onder vermelding van ‘vacature Trajectbegeleider’ sturen naar info@workmatecompany.nl. Je ontvangt binnen een week bericht van ontvangst. Als je dit bericht niet ontvangen hebt, is de sollicitatie niet bij ons binnengekomen. Neem dan een contact met ons op. Voor vragen kijk op onze website www.workmatecompany.nl of stuur een mail naar info@workmatecompany.nl.


Team Workmate Company
Nobelstraat 7-06
7131 PZ te Lichtenvoorde


Onze voorkeur en intentie is om geschikte sollicitanten voor een kennismakend gesprek te verwelkomen. Daarnaast is een dag meelopen met een van onze collega’s of op één van onze locaties mogelijk om je te oriënteren op de functie. De gesprekken zijn in de laatste twee weken van november.